Tuinfair in Oentsjerk

Tuinfair voor FaridfurIeder jaar wordt er eind mei of begin juni in de sfeervolle tuin van de familie Spronk in Oentsjerk een tuinfair gehouden met verkoop van o.a. planten, sieraden en sjaals. In de ruime serre met uitzicht op de mooie tuin is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee met iets lekkers of voor een lichte lunch.
De tuinfair in 2013 zal op zaterdag 25 mei zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Het adres is: Wynserdyk 43, 9062 GP Oentsjerk.

Tuinfair 2012

Tuinfair-2012Zaterdagmorgen 2 juni 2012, 10. 00 uur. Alle plantjes staan keurig in het gelid in de rekken en op de grond langs de oprijlaan. Achter de schermen worden broodjes gesmeerd voor de lunch. De koffiekannen zijn gevuld, de barbecue wordt klaar gezet. Er is sprake van bewolking, de weerman sprak van kans op regen. Alras komen de eerste bezoekers binnen. Het zijn mensen die jacht maken op de mooiste plantjes. Jeltje Doeleman verkoopt met verve. Liny Roodhof en Thea Booijink verkopen de sieraden en kleding. Er zijn ook schilderijen in de aanbieding van Anna van Ameland. Het weer toont zich verrassend van een goede kant. Af en toe breekt de zon door, ook al blijft de wind fris. Neeltje Spronk loopt tevreden en ontspannen over het erf, ze staat ieder welwillend te woord. Manlief Kees kijkt zorgvuldig om zich heen of alles naar wens verloopt. Gaandeweg de dag betreden  mensen het erf die niet alleen komen om iets te kopen maar die ook voor de gezelligheid komen. Want de tuinfair is in de loop der jaren – naast de kerstfair – een begrip geworden in de Trynwâlden. We hebben dit jaar een bijzondere gast op de tuinfair. Speciaal uit Bangladesh is overgekomen: de heer Manik, directeur van het Holland Children House in Faridpur. Zonder uitzondering zijn de mensen die ik spreek, op de hoogte van het doel van de tuinfair: geld inzamelen voor het Holland Children House in Faridpur. Met trots kunnen we melden dat het vierde gebouw in de steigers staat en dat straks aan 150 weeskinderen een onderdak wordt geboden. In de middag trekt het bezoekersaantal weer aan: tussen twee en vier uur is het een drukte van jewelste. Er zijn vele bewonderaars van de schitterende tuin van de familie Spronk. Naarmate het tijdstip van vier uur nadert, ontstaan er hier en daar wat onderhandelingen. We willen toch wel graag van de spullen af en soms moet daarvoor de prijs iets omlaag. Om kwart over vier zitten alle medewerkers bij elkaar en wordt er driftig gerekend: wat is het bedrag dat we bij elkaar hebben gesprokkeld op deze dag? Kunnen we tevreden zijn? Het antwoord op deze vraag kan volmondig “ja “ luiden: we hebben met elkaar een bedrag van 3890 euro verdiend. Een schitterend resultaat. Dank aan allen die hun medewerking gaven aan dit evenement. We maken graag volgend jaar weer van uw diensten gebruik. Dank ook aan alle bezoekers voor hun steunende bijdragen en inspirerende woorden. Jos Nijkrake, Voorzitter Bestuur Stichting Faridpur.

Tuinfair 2011

De op zaterdag 28 mei gehouden tuinfair heeft het mooie bedrag van € 3690, – opgeleverd. Dat is wat minder dan vorig jaar.

Er kwamen door het koude en winderige weer een geringer aantal mensen naar de tuin van Neeltje en Cees Spronk. Het laat echter niet onverlet dat ook dit bedrag heel wat wonden kan helen (letterlijk en figuurlijk) en kinderen zal stimuleren.

Ook bij deze fair hebben veel vrijwilligers gezorgd voor dit prachtige resultaat. De opbrengst is bestemd voor het kindertehuis in Faridpur.